BiH
0

Oporavlja se Abdulah Sidran

FENA
Nakon složene operacije na srcu koja je uspješno obavljena u Centru za srce KCUS-a, akademik Abdulah Sidran se oporavlja. Danas je u posjet primio potpredsjednika FBiH Mirsada Kebu.

"Čast mi je i zadovoljstvo da mogu posjetiti akademika Abdulaha Sidrana, izvanrednog čovjeka koji je prošao jedno teško iskušenje, operaciju na srcu koja će mu omogućiti da stekne neka nova iskustva koja u svojoj mašti i svom pjesničkom geniju još nije dotakao“, kazao je potpredsjednik Kebo.

On je napomenuo da je u ovome trenutku najvažnije da se akademik uspješno oporavlja, i to ponajprije zahvaljujući timu ljekara i sestara koji vodi šef Centra za srce doc. dr. Mirsad Kacila. I ova zahtjevna operacija, te uspješan postoperativni Sidranov oporavak su još jedan dokaz da KCUS, odnosno Centar za srce, ima izvanredne uvjete i vrhunski tim stručnjaka koji mogu liječiti medicinski najzahtjevnije i najteže slučajeve, kazao je Kebo.

Dodao je da je prijatno iznenađen dobrim zdravstvenim stanjem akademika Sidrana, da očekuje njegov brzi povratak kući, oporavak i da za mjesec - dva nastavi svoj put traganja za najljepšim izrazom onoga što se zove vizija života kroz književni genij Abdulaha Sidrana.