|

Općoj bolnici "Prim.dr. Abdulah Nakaš" donirana sredstva za nabavku respiratora

Općoj bolnici "Prim.dr. Abdulah Nakaš" donirana sredstva za nabavku respiratora
64
D. Be.
24.3.2020. u 10:57
41
komentara
64

dijeljenja
Općoj bolnici "Prim.dr. Abdulah Nakaš" donirana sredstva za nabavku respiratora
U skladu sa zaključkom sa vanredne sjednice Općinskog štaba civilne u budžetu Općine Centar obezbijeđena su sredstva u iznosu od 60.000 maraka za nabavku respiratora za potrebe Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš".
Protokol o izdvajanju sredstava za ovu namjenu u ime Općine Centar potpisao je načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, a u ime Opće bolnice direktor Zlatko Kravić.

Prilikom potpisivanja protokola načelnik Ajnadžić je istakao da je Općina Centar u punom kapacitetu posvećena borbi protiv koronavirusa i da poduzima sve mjere i aktivnosti na sprječavanju širenja ove zarazne bolesti."Prošle sedmice smo sredstva za nabavku respiratora donirali Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, a u toku je i nabavka termalnih kamera. Također, pokrenuli smo proceduru nabavke zaštitne medicinske opreme za potrebe zdravstvenih ustanova, te medicinskog vozila za Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. U punom kapacitetu kao društveno odgovorna lokalna zajednica stojimo na raspolaganju. Moramo zajedno učiniti sve što je u našoj moći da spriječimo širenje virusa i ublažimo posljedice", istakao je Ajnadžić.Načelnik Ajnadžić i direktor Kravić su iskoristili priliku i još jednom uputili apel svim građanima da ostanu kući i da izbjegavaju sva nepotrebna kretanja, a posebno zadržavanja i okupljanja na javnim mjestima.
Prijavi grešku


Komentari (41)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...