|

Općinski sud u Žepču dobija novu zgradu

Općinski sud u Žepču dobija novu zgradu
9
Piše: E. M.
10.6.2019. u 07:15
1
komentara
9

dijeljenja
Općinski sud u Žepču dobija novu zgradu Detalj s održanog sastanka u Žepču
Ministar pravosuđa Zeničko-dobojskog kantona održao je sastanak s predstavnicima Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, Općinskog suda Žepče i Općine Žepče s ciljem konkretiziranja projekta izgradnje nove zgrade Općinskog suda u Žepču.
Nakon što je Visoko sudsko i tužilačko vijeće provelo postupak i zaključilo ugovor za izradu projekte dokumentacije s projektantskom kućom "Urbis centar" iz Banja Luke određeno je da se u roku od 135 dana pripremni projektna dokumentacija.

Ovo je druga faza Projekta unaprijeđenja efikasnosti sudova i odgovornosti sudija i tužilaca u BiH, a finansijska sredstva je osigurala Vlada Švedske.

"Izgradnja nove zgrade Općinskog suda u Žepču bit će finansirana putem programa IPA 2017. Na sastanku je postignut visok stepen saglasnosti te definisani rokovi i zadaci vezani za ovaj kapitalni projekt. Imamo punu podršku lokalne zajednice tako da vjerujem da ćemo zajedničkim snagama uspjeti stvoriti okruženje u kojem će ovaj sud moći odgovoriti očekivanjima i potrebama građana", kazao je ministar pravosuđa Nebojša Nikolić.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...