{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Profesor Zdravko Lučić vraćen na Pravni fakultet

Piše: E. G./Klix.ba
8.10.2013. u 15:05
0
90
Profesor Zdravko Lučić vraćen na Pravni fakultet
0
Profesor Zdravko Lučić vraćen na Pravni fakultet
Zdravko Lučić
Profesor Zdravko Lučić će od ove akademske godine ponovo predavati studentima i držati ispite na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, na Katedri za komparativnu pravnu historiju i komparativno pravo.
U junu 2011. godine, Etički komitet, a potom i Senat Univerziteta u Sarajevu su donijeli odluku kojom se Lučić doživotno suspendira iz naučnonastavnog procesa zbog umiješanosti u seksualnu aferu na Odjelu Pravnog fakulteta Sarajevo u Tuzli.

Međutim, Lučić će ponovo predavati studentima, što je izazvalo negodovanje pojedinih roditelja čija djeca pohađaju Pravni fakultet. Neki od njih su kontaktirali tu obrazovnu instituciju tražeći objašnjenje.

U Sekretarijatu Pravnog fakulteta u Sarajevu nam je potvrđeno da je Lučić ponovo angažiran kao profesor, jer je donesena sudska presuda u njegovu korist.

"On je dobio presudu Općinskog suda u Sarajevu u svoju korist, a kojom se poništava ta odluka Senata. Tamo stoji: 'Prvostepenom presudom poništena je odluka Univerziteta u Sarajevu, Senata Univerziteta u Sarajevu i odluka Pravnog fakulteta, pa se Pravni fakultet obavezuje vratiti tužitelja Zdravka Lučića na radno mjesto vanrednog profesora na Katedri za komparativnu pravnu historiju i komparativno pravo", kazali su nam u Sekretarijatu Pravnog fakulteta.

Općinski sud u Sarajevu je presudu u korist Lučića donio 18. septembra ove godine.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: