Slučaj Karavlasi dobija sudski epilog
282

Općinski sud u Kalesiji potvrđuje optužnicu protiv Marinkovića

Piše: D. Brkić
Majka zlostavljane djevojke (Foto: Arhiv/AFP)
Majka zlostavljane djevojke (Foto: Arhiv/AFP)
Do kraja sedmice Općinski sud u Kalesiji trebao bi potvrditi optužnicu protvi bračnog para Milenka i Slavojke Marinković, iz zaseoka Karavlasi kod Kalesije, zbog krivičnog djela protivpravnog lišavanja slobode na okrutan način za što im prijeti kazna zatvora od dvije do osam godina.

Marinkovići su uhapšeni 17. maja, a s obzirom da im 17. juna ističe mjera jednomjesečnog istražnog pritvora očekuje se da Općinski sud Kalesija prije tog datuma donese odluku o potvrđivanju optužnice i produženju pritvora za još dva mjeseca.

Slučaj Karavlasi je proteklih dana bio u žiži interesovanja domaćih, regionalnih i svjetskih medija, a saznajemo kako još nije utvrđeno koji je vremenski period njemačka državljanka Bettina Signer držana u ropstvu na imanju Marinkovića u zaseoku kod Kalesije.

U međuvremenu je progovorila Bettinina majka, ali i njen otac koji je bivšu suprugu Christinu nazvao monstrumom. U Kantonalnom tužilaštvu TK razmatraju mogućnost podizanja optužnice i protiv Christine Signer, a još uvijek nije precizirano za koje bi se krivično djelo mogla teretiti.

Podsjetimo kako je Bettine Signer otkrivena zahvaljujući Ćazimu Makaliću zvanom Sead, koji je policiji dostavio fotografiju djevojke nakon čega je uslijedila akcija njenog spašavanja. Potom je obznanjena stravična priča o višegodišnjem zlostavljanju, omalovažavanju, premlaćivanju, iživljavanju… nesretne djevojke koja je smještena u sigurnu kuću na području TK u veoma teškom psihičkom i fizičkom stanju.