Stranački duel
58

Općinski odbor DF-a Novo Sarajevo odgovorio Džehverović: Ne pominjite nas u obračunima Trojke

V. K.
Foto: DF Novo Sarajevo
Foto: DF Novo Sarajevo
Općinski odbor Demokratske fronte Novo Sarajevo reagovao je na izjavu vijećnice Mirele Džehverović (Naša stranka) te su poručili kako oni ne želi biti dio obračuna stranaka koje čine Trojku.
U saopćenju iz DF-a su se osvrnuli na dio izjave Džehverović gdje je navela kako je načelnik Hasan Tanović svoje djelovanje u korist SDA i DF-a mimikrirao članstvom u SDP-u.

"Prvo, vijećnik Demokratske Fronte Novo Sarajevo, Armin Tupani nije se htio valjati u blatu koje je proizvela upravo vaša Trojka, te je prepustio vama da donesete odluku 'ko će sada biti gori a ko doli'. I drugo - zar nije apsurd da načelnik Tanović radi u korist Demokratske fronte, dok mi u isto vrijeme, kao Općinska organizacija, pokrećemo krivičnu prijavu protiv njega i upravnih struktura JP ONSA d.o.o. zbog propuštanja zakonske obaveze kontrole zakonitog rada pomenutog preduzeća", naveli su.

Također, poručili su kako ne žele biti dio obračuna između NS-a, SDP-a i Naroda i pravde.

"A možda smo trebali pokrenuti krivičnu prijavu i protiv Općinskog vijeća kao osnivača pomenutog preduzeća, koje je također moralo kontrolisati rad istog. Zato vas molimo da Demokratsku frontu ne pominjete u svojim međutrojkaškim obračunima. I kad pominjete, da ustanete, naravno", zaključili su.