{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općine u RS-u dobijaju konačna imena

F
10.3.2009. u 17:39
0
3
Općine u RS-u dobijaju konačna imena
0
Općine u RS-u dobijaju konačna imena
Donošenjem novog zakona o teritorijalnoj organizaciji RS-a ispunit će se i obaveza iz odluke Ustavnog suda BiH, koja se odnosi na promjenu naziva pojedinih općina u RS-u, a koje su u svom nazivu sadržavale riječ „srpski“ i za koje je odlukom Ustavnog suda BiH utvrđen privremeni naziv.
Navedenom odlukom Ustavnog suda BiH utvrđeni su privremeni nazivi za općine Istočni Drvar, Oštra Luka, Istočni Mostar, Ustiprača, Foča, Ribnik, Kasindo, Lukavica, Istočni Stari Grad, Donji Žabar, Bosanski Brod i Bosanska Kostajnica i grad Istočno Sarajevo.

O Nacrtu zakona o teritorijalnoj organizaciji RS-a danas je Ministarstvo uprave i lokalne samouprave organiziralo završnu javnu raspravu u Banjoj Luci.

Radna grupa zadužena za izradu zakona o teritorijalnoj organizaciji razmotrit će prijedloge i sugestije pribavljene tokom javnih rasprava i uvrstiti ih u tekst Prijedloga zakona, čije usvajanje se očekuje uskoro.

Također, veoma važan razlog za donošenje ovog zakona jesu i pripreme za predstojeći popis stanovništva 2011. godine, u dijelu koji se odnosi na naseljena mjesta koja čine područje jedinica lokalne samouprave, saopćeno je iz resornog ministarstva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: