BiH
0

Općina Vogošća i njemačka vlada: Zajednički projekt izgradnja omladinskog centra

FENA
Općina Vogošća ima punu podršku njemačke vlade u izgradnji omladinskog centra u Vogošći u saradnji s njemačkom humanitarnom organizacijom AWO, koja je već izrazila interes za ovakav projekt, kazao je u izjavi za Fenu načelnik Općine Vogošća Asim Sarajlić.

Podršku tom projektu izrazio je i njemački ambasador u BiH Michael Schmunk koji je prilikom nedavne posjete Općini Vogošća s načelnikom Sarajlićem razgovarao o planovima razvoja Vogošće.

"Za Asocijaciju mladih u Vogošći izdvojili smo određene prostorije besplatno, nabavili nekoliko računara i opremili određenim mobilijarom, ali s ovom organizacijom iz Njemačke opremit ćemo kompletno te prostore", kazao je Sarajlić.

“Zgradu bivšeg kulturno-sportskog centra ćemo nadzidati i tu otvoriti prostor koji će moći koristiti budući rok sastavi, neafirmirani bendovi da vježbaju ili imaju nastupe. Iznad kinosale napravit ćemo nekoliko većih prostorija koji će se moći koristiti za educiranje mladih na računarima ili za neke druge sadržaje za mlade”, kazao je načelnik Općine Vogošća.

Načelnik Sarajlić je naglasio da Općina Vogošća daje podršku svim projektima koji afirmišu društveno korisne stvari i mlade ljude.