{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Visoko proširuje vodovodnu mrežu, vrijednost radova 10 miliona KM

17.7.2017. u 13:34
166
0
Općina Visoko proširuje vodovodnu mrežu, vrijednost radova 10 miliona KM
166
U Općini Visoko danas je potpisan Ugovor o početku izvođenja radova na dogradnji gradskog vodovodnog sistema općine Visoko - podsistem Gračanica ukupne vrijednosti 10 miliona KM.
Današnjem potpisivanju Ugovora u zgradi Općine Visoko prisustvovali su načelnica Visokog Amra Babić, direktorica firme MIBRAL Sarajevo Maja Bralović-Smith, direktor IPSA-e Enko Hubanić i direktor Javnog komunalnog preduzeća Visoko Hasan Prelić.

Načelnica Visokog Amra Babić je izjavila da je današnje potpisivanje Ugovora početak realizacije jednog od historijskih projekata u Visokom.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo što pokrećemo jedan od najznačajnijih projekata za građane Visokog u posljednjih nekoliko decenija. Dugi niz godina pričalo se o ovom projektu, mnogi su nas usporavali, ali moram izraziti zahvalnost svima koji su nam pružali podršku", kazala je Babić.

Vrijednost projekta iznosi 10 miliona KM i podrazumijeva više faza, a prva je izvođenje radova na dogradnji gradskog vodovodnog sistema općine Visoko-podsistem Gračanica.

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je kredit u iznosu od 4,5 miliona KM s rokom otplate od 15 godina.

Direktor JKP Visoko Hasan Prelić je danas prokomentarisao da se radi o vrijednom projektu.

"Ovo je vrijedan projekt, ne samo po iznosu novca, već i značaju za građane Visokog, ali definitivno i najznačajniji koji će se provoditi naredne tri godine", izjavio je Prelić.

Nakon izjava pristupilo se potpisivanju Ugovora između izvođača radova firme MIBRAL Sarajevo, nadzornika radova IPSA Sarajevo i direktora JKP Visoko Hasana Prelića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: