Veliki jubilej
39

Općina Stari Grad s građanima proslavila svoj 40. rođendan

Klix.ba
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Općina Stari Grad obilježila je 40 godina svog postojanja. Brojni građani okupili su se na platou ispred zgrade Općine Stari Grad kako bi proslavili 40. rođendan ove općine uz prigodan kulturno-zabavni program i druženje.

Na današnji dan, 1977. godine, proglašenjem ukaza u Službenom listu SRBiH, osnovana je Opština Stari Grad.

Centralna proslava održana je na platou ispred zgrade Općine gdje su građani također dobijali poklone i to izvlačenjem sretnih brojeva. Ahmo Dedajić tako je dobio novogodišnji doček za dvije osobe u Hotelu Saraj, Kadrija Trnka je dobila vikend aranžman za dvije osobe na Bjelašnici – u Hotelu Han, Ramiza Softić imala je sreće da dobije putovanje u Grac, a Rasim Pilav putovanje u Beč. Nakon toga, građani su uživali u velikoj rođendanskoj torti.

"Općina Stari Grad starija je mnogo više od 40 godina...preko 500 godina. Ali, na današnji dan je objavljen ukaz kojim se Stari Grad odvojio od Općine Centar i postali smo samostalna općina. Željeli smo ovaj dan proslaviti sa našim građanima, a zahvaljući našim privrednicima podijelili smo brojne poklone i zahvaljujem im se na tome. Dragi građani, čestitam vam 40. rođendan naše općine i želim da nam svima u narednim godinama bude puno bolje", poručio je okupljenim građanima načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.