Na Dan Općine
26

Općina Stari Grad poklanja građanima koncert "Legende Starom Gradu"

Klix.ba
U povodu Dana Općine Stari Grad bit će organizovan veliki koncert na otvorenom pod nazivom "Legende Starom Gradu".

U toku su pripreme za organizaciju koncerta, a Organizacioni odbor za obilježavanje Dana Općine već je utvrdio termin i mjesto održavanja – četvrtak, 4. maj u 19 sati, ispred Katedrale.

Koncert će biti poklon svim građanima, ali i brojnim posjetiocima grada, a okupit će najpopularnije izvođače iz našeg grada, ali i šire.

Dosad su obavljeni razgovori sa najvećim zvijezdama domaće muzičke scene od kojih je većina prihvatila poziv da učestvuje na ovom koncertu i rado se odazvala da pjeva svojim sugrađanima.

Nastup na koncertu "Legende Starom Gradu" potvrdili su Halid Bešlić, Hari Mata Hari, Enes Begović, Nihad Alibegović, Ibro Bublin, Arif Alajbegović i drugi, a svi su istakli da će ovaj koncert biti njihov poklon građanima i nastupat će bez naknade. Program će voditi glumac Enis Bešlagić.

"Oni koji nisu u mogućnosti družiti se s nama te večeri uglavnom su imali ranije zakazane nastupe i privatne obaveze i izrazili su žaljenje što će izostati sa ovog spektakla koji poklanjamo građanima. Među njima su Hanka Paldum, Koke, Šemsa Suljaković - naši prijatelji koji u vrijeme održavanja koncerta neće biti u BiH i žao nam je svima zbog toga", izjavio je predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad i dopredsjedavajući Organizacionog odbora Jusuf Pušina.

“Ovim koncertom poslat ćemo poruku iz srca grada da je Stari Grad oduvijek bio mjesto gdje se živjelo u miru, suživotu, ljepoti i pjesmi. Bit će to najljepši poklon našim građanima u povodu Dana Općine,“ izjavio je Pušina.