BiH
0

Općina Stari Grad podijelila novčane hedije boračkoj populaciji

Klix.ba
U Velikoj sali Općine Stari Grad okupilo se danas 250 pripadnika boračke populacije iz Starog Grada.

Okupljenje majke, očeve i supruge šehidskih i porodica poginulih boraca, kao i RVI i demobilisane borce pozdravio je Sakib Avdibegović, pomoćnik načelnika za boračko-invalidsku zaštitu, kazavši kako nikada ne smijemo zaboraviti one koji su se borili za ovo što mi imamo danas, za slobodu.

Prisutnima se obratio i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, istakavši još jednom da je u budžetu Općine Stari Grad ove godine izdvojeno 198.000 KM za stipendije djeci boračke populacije, što je za 84.000 KM više u odnosu na prošlu godinu.

“Finansijska sutuacija je izuzetno teška na svim nivoima vlasti, ali ja vam obećavam vi ćete biti naš apsolutni prioritet i prvo ćemo ispoštovati obaveze prema vama, pa onda sve ostalo,” kazao je Hadžibajrić, što je ispraćeno burnim aplauzom od strane prisutnih.

Zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Nermin Bjelak istakao je kako mu je čast obratiti se majkama, sestrama i očevima šehidskih i porodica poginulih boraca , te ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima.

“U ime Općinskog vijeća Stari Grad, čestitam vam 02. maj, Dan Općine!”, kazao je Bjelak.

Novčane hedije u iznosu od 100 KM, danas je dobilo 100 članova šehidskih i porodica poginulih boraca, 100 nezaposlenih ratnih vojnih invalida i 50 nezaposlenih demobilisanih boraca, nakon čega je upriličeno prigodno druženje i osvježenje u holu Velike sale.