10 najboljih s UNSA
290

Općina Stari Grad dodijelila priznanja i nagrade studentima sa zlatnom i srebrenom značkom

S. Š.
Foto: Općina Stari Grad
Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić ugostio je danas najbolje studente iz ove općine, dobitnike zlatnih i srebrenih znački Univerziteta u Sarajevu.

Ukupno deset studenata iz ove općine dobilo je plakete i novčane nagrade za izuzetne rezultate koje su postigli. Dvije su zlatne i osam srebrenih znački, a prosjek njihovih ocjena kreće se od 9 do 9,99.

Načelnik Hadžibajrić je čestitao studentima na uspjehu koji su postigli te poručio da ostanu u svojoj domovini i doprinesu njenom napretku.

"Na različite načine podržavamo i stimulišemo mlade ljude da se obrazuju, napreduju i ostaju u svojoj zemlji. Zlatne i srebrene značke Univerziteta u Sarajevu nagrađujemo već treću godinu, a osim toga, 181 student iz Starog Grada je ove godine naš stipendista", rekao je Hadžibajrić, ističući da se ovim ulaže u zajedničku budućnost.

Uz Hadžibajrića, današnjem uručenju plaketa prisustvovao je i rektor UNSA, prof. dr. Rifat Škrijelj koji je pozdravio ovu praksu i izrazio zahvalnost na prepoznatom trudu ovih uspješnih i vrijednih studenata.

"Najvažnije što bi trebalo učiniti za ove mlade ljude koji su zaista u odnosu na svoju generaciju ulagali veći trud, jeste da dobiju zaposlenje", izjavio je Škrijelj.

Dobitnici zlatnih znački su: Amila Smajić (Pravni fakultet, 9,90) i Kemil Bekteši (Akademija likovnih umjetnosti, 9.55)

Dobitnici srebrenih znački su: Ilma Latić (Pedagoški fakultet, 9,33), Ajla Prnjavorac (Muzička akademija, 9,30), Amra Arapović (Fakultet sporta i tjelesnog odgoja, 9,10), Hana Salihović (Muzička akademija, 9,07), Amina Magoda (Filozofski fakultet, 9,00), Amna Pezo (Fakultet zdravstvenih studija 9,49), Merima Bukva (Farmaceutski fakultet, 9,14), Harun Ćehović (Akademija scenskih umjetnosti 9,47).

Hana Salihović, dobitnica srebrene značke, studentica je master studija Muzičke akademije, na Odsjeku za solo pjevanje. Trenutno je angažovana na dvije predstave u Narodnom pozorištu, a jedna od njih je Hasanaginica u kojoj glumi sultaniju.

"Nisam se nadala srebrenoj znački i moj cilj bio je iskazati se što bolje u svojoj profesiji i poslu. I ova srebrena značka mi je bila jedna velika kruna mog rada i zalaganja", rekla je Hana.