BiH
1

Općina: Sportska dvorana "Novo Sarajevo" koristi se za treninge i takmičenja

FENA
U okviru sportskog kompleksa Općine Novo Sarajevo na Grbavici kojeg čini pomoćni stadion i Sportska dvorana "Novo Sarajevo“, u toku su radovi na sanaciji vještačke trave na pomoćnom stadionu, koji podrazumijevaju demontažu postojeće oštećene trave i ugradnju nove umjetne trave marke Tarkett, te servis terena vještačke trave na površini od 5.300 metra kvadratna.

Za te namjene Općina Novo Sarajevo izdvojila je oko 56.500 KM, saopćeno je iz te općine.

Kako se navodi sportska dvorana "Novo Sarajevo" koristi se u punom kapacitetu, te su skoro svi termini popunjeni.

Dvoranu za treninge i takmičenja koriste kadeti, juniori i seniori OKK SPARS 05 koji se takmiče u 1. Košarkaškoj ligi Bosne i Hercegovine, kao i seniorska ekipa MNK Željezničar koji se takmiče u 1. Futsal ligi Bosne i Hercegovine.

Osim njih dvoranu koriste i grupe građana u rekreativne svrhe.

U okviru trećeg kola prvenstvene utakmice OKK Spars-KK Mladost, održane 28. oktobra, OKK SPARS i Sarajlije, uručili su proslavljenoj košarkašici Raziji Mujanović priznanje za ulazak u Kuću slavnih FIBA-e.

Od naredne sedmice košarkaška reprezentacija BiH održat će treninge u Sportskoj dvorani u sklopu priprema za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Povodom Međunarodnog dana tolerancije u subotu, 18. novembra, u Sportskoj dvorani "Novo Sarajevo" bit će održan nogometni turnir humanitarnog karaktera u organizaciji Koalicije za borbu protiv mržnje "Zanemari razlike" i Škole fudbala Respekt uz podršku OSCE Misije BiH.

U dvorani 24. i 25. novembra održat će se međunarodni košarkaški turnir u organizaciji Sindikata Kontrolora letenja u BiH.