{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Pale šesti pridruženi član Evropskog pokreta u BiH

F
5.2.2009. u 11:56
0
3
Općina Pale šesti pridruženi član Evropskog pokreta u BiH
0
Općina Pale šesti pridruženi član Evropskog pokreta u BiH
Nakon Zenice, Gračanice, Zvornika, Viteza i Šekovića, Općina Pale je postala šesti pridruženi član Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz ovog pokreta.
Potpisivanjem Memoranduma o suradnji i razumijevanju, Općina Pale istovremeno pristupa "Uniji evropskih gradova - BH Višegradska grupa“, čije osnivanje i pokretanje Evropski pokret, uz podršku zemalja članica Višegradske grupe, priprema za kraj aprila.

Cilj je formiranjem "Unije evropskih bh. gradova“ stvoriti nukleus za stvaranje "evropskog lobija“ i evropske klime u Bosni i Hercegovini. Pored Češke, za vrijeme čijeg predsjedavanja EU će biti formiran "evropski lobi“ u BiH, te Mađarske, Poljske i Slovačke, kao zemalja članica Višegradske grupe, svoje učešće su, kao gosti osnivačke konferencije, nagovijestili predstavnici ambasada Danske, Švedske i Slovenije.

U vezi s formiranjem "Unije evropskih bh. gradova“, do sada su obavljeni razgovori s predstavnicima Grada Sarajeva, ts općins Doboj i Goražde, dok se očekuje pozitivan odgovor iz Tuzle i Banje Luke, općina Bihać, Čapljina i Višegrad, s kojima tek predstoje razgovori.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: