{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Novo Sarajevo: Vjerskim zajednicama 100.000 KM, a školama ništa

F
27.12.2011. u 21:27
0
37
Općina Novo Sarajevo: Vjerskim zajednicama 100.000 KM, a školama ništa
0
Općina Novo Sarajevo: Vjerskim zajednicama 100.000 KM, a školama ništa
Naša stranka saopćila je danas da u budžetu za 2012. godinu, Općina Novo Sarajevo planira da izdvoji 100.000 KM za finansiranje vjerskih zajednica na tom lokalitetu, dok, u istom prijedlogu finansijska podrška za osnovne škole nije planirana "zbog nedostatka sredstava“.
Kako upozoravaju iz te stranke to je samo jedan od primjera kršenja zakonskih obaveza općine, koja je, kako je definisano Zakonom o osnovnom odgoju i obrazovanju, dužna da radi na poboljšanju prostornih i materijalnih uvjeta u školama na svom području, dok je, istovremeno, nijedan zakonski akt ne obavezuje da finansira rad vjerskih zajednica.

Klub vijećnika Naše stranke u Općini Novo Sarajevo najavio je da će u srijedu na sjednici Općinskog vijeća tražiti pojedinačno izjašnjavanje o amandmanima na prijedlog budžeta za 2012., koji se tiču poboljšanja prostornih i materijalnih uvjeta u školama.

"Predstavnici Stranke će na sjednici tražiti da se izdvoje sredstva za opremanje osnovnih škola s područja općine Novo Sarajevo u iznosu od 80.000 KM", saopćila je Naša stranka, navodeći da će biti zatraženo i da se u budžetu osigura 20.000 KM za finansiranje vanškolskih aktivnosti.

- Na taj način bi se doprinijelo sprječavanju maloljetničke delikvencije, navode iz Naše stranke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: