BiH
90

Općina Novo Sarajevo vatrogasnom društvu donirala višenamjensko vozilo

Klix.ba
Općina Novo Sarajevo za potrebe VD "Novo Sarajevo 1935" nabavila vozilo za intervencije u teže pristupačnim dijelovima općine

Općina Novo Sarajevo je u cilju stvaranja optimalne opremljenosti Službe za zaštite od požara koja djeluje u okviru Službe civilne zaštite Općine nabavila drugo vatrogasno vozilo za intervencije u teže pristupačnim dijelovima općine.

Tim povodom, u ponedjeljak 20. marta ove godine izvršena je smotra ljudi i vozila, te svečana primopredaja novog vatrogasnog vozila Vatrogasnom društvu "Novo Sarajevo 1934".

Radi se o višenamjenskom navalnom vozilu koje je osposobljeno za rad dan-noć sa pumpama visokog pritiska, monitorom za gašenje sa daljine do 60 metara, mješačem za gašenje pjenom i sa svom drugom potrebnom opremom. Vrijednost investicije je 248. 000 KM.

Općina Novo Sarajevo je u oblast protivpožarne zaštite do sada uložila više od 1. 100.000 KM, dok je u oblast zaštite i spašavanja uloženo oko 4. 000. 000 KM.

U svom obraćanju Općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da je Civilna zaštita Općine Novo Sarajevo jedna je od najopremljenije u Bosni i Hercegovni, a tome svjedoče brojni pripadnici civilne zaštite, kao i brojna savremena oprema, a ovo višenamjensko vozilo je još jedan pokazatelj toga.

Općina svake godine izdvoji značajna sredstva za podršku, pomoć, opremanje i osposobljavanje jedinica i službi civilne zaštite, a sve sa ciljem zaštite i spašavanja ljudskih života i materijalnih dobara.