Radovi u toku
0

Općina Novo Sarajevo uskoro dobija treći Centar za zdravo starenje

M. N.
Radovi na adaptaciji prostorija budućeg Centra za zdravo starenje Čengić Vila u sarajevskoj ulici Džemala Bijedića br. 61 realiziraju se planiranom dinamikom.

Do sada su završeni radovi na postavljanju vanjske stolarije, izvedene su instalacije vodovoda i kanalizacije, provedene instalacije struje i grijanja, te su u toku pripremni radovi na postavljanju vanjske fasade.

Osim građevinsko-zanatskih i instalaterskih radova, planirano je uređenje i opremanje enterijera, te radovi na sanaciji ravnog krova.

Za ove namjene Općina Novo Sarajevo izdvojila je 140.000 KM. Izvođač radova je firma INTER-COM d.o.o. Zenica.

"Pored centara za zdravo starenje Hrasno i Velešići otvaranjem i trećeg centra na Čengić Vili Općina Novo Sarajevo uspostavlja mrežu centara sa ciljem poboljšanja kvaliteta života osoba treće dobi. Više od 1000 osoba treće životne dobi do sada je posjetilo dva postojeća novosarajevska centra za zdravo starenje, a otvaranjem trećeg centra povećat će se broj posjetilaca koji će imati priliku za svakodnevno druženje i razgovor kroz bavljenje različitim kreativnim i kulturnim aktivnostima", saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.