{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Novo Sarajevo: Proširiti prihvatilište za pse

F
22.11.2012. u 22:21
17
18
Općina Novo Sarajevo: Proširiti prihvatilište za pse
17
Općina Novo Sarajevo: Proširiti prihvatilište za pse
Općina Novo Sarajevo pratit će i podržavati, kako sa aspekta materijalne tako i tehničke pomoći, najavljeno proširenje kapaciteta prihvalitišta za pse jer stanje na ulici pokazuje da postoji potreba za tim.
U saopćenju za javnost navodi se da je Općina Novo Sarajevo prije dvije godine poduzela sistematske mjere na smanjenju broja napuštenih pasa projektom sterilizacije i kastracije, za koji je u 2011. i 2012. godini izdvojeno 65. 000 KM.

Projekt je realiziran u suradnji sa Veterinarskom stanicom KS sa ordinacijom na Stupu i ordinacijom Sapna, te s Veterinarskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu.

Navedenim projektom tretirano je oko 550 pasa lutalica, a osim kastracije i sterilizacije vršeno je i cijepljenje pasa protiv bjesnila, čišćenje od endoparazita, te je svaki pas dobio usnu markicu pomoću koje je vidljivo da je životinja tretirana.

U prihvatilištu za pse u Prači trenutno je više od 50 pasa s područja općine Novo Sarajevo što nije dovoljno jer stanje na ulicama govori o većim potrebama nego što su trenutni kapaciteti prihvatilišta.

Aktivnosti vezane za uklanjanje pasa s ulica vrše se putem Skloništa za životinje u Prači i nadležnog ministarstva privrede u Vladi Kantona Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: