Izdvojeno 451.145 KM
9

Općina Novo Sarajevo: Potpisan ugovor za rehabilitaciju ceste u ulici Humska

A. Z.
Općinski načelnik Nedžad Koldžo, direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač i direktorica firme "TUZLIĆ" d.o.o. Breza Amna Kebić potpisali su ugovor za rehabilitaciju lokalne ceste-ulice Humska.

Ovom prilikom, općinski načelnik Nedžad Koldžo je naglasio da se navedeni projekat finansira zajedničkim sredstvima Direkcije za puteve Kantona Sarajevo i Općine Novo Sarajevo. Predmetna dionica na kojoj su planirani radovi je dužine oko 1.500 metara, a ukupna ugovorena vrijednost radova iznosi oko 451.145 KM.

"Radovi se izvode u postojećim širinama saobraćajnica, a obuhvataju sanaciju postojeće kolovozne konstrukcije frezanjem postojećeg završnog asfaltnog sloj. Na mjestima većih oštećenja projektnom dokumentacijom predviđena je kompletna rekonstrukcija tamponskog i asfaltnih slojeva uz nivelaciju i sanaciju šahtova vodovodne i kanalizacione mreže, kao i drugih instalacija", dodao je općinski načelnik.

Najavio je da će uskoro biti potpisani ugovori za rekonstrukciju kolovoza za ulice Trebevićka, Novopazarska, Posavska i Fra Matije Divkovića, a sve u skladu sa Budžetom za 2020. godinu.

Direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač zahvalio se Općini Novo Sarajevo na dobroj i korektnoj saradnji u realizaciji projekata na području ove lokalne zajednice, te najavio uskoro i sanaciju ulice Drinske na spoju sa Humskom.

Direktorica firme "TUZLIĆ" d.o.o. Breza Amna Kebić kazala je će se, tokom izvođenja radova u ulici Humska, nastojati naći najbolje rješenje za regulisanje saobraćaja.