Novogodišnji praznici
75

Općina Novo Sarajevo osigurala paketiće za djecu iz 13 vrtića, mališane posebno obradovao GSS

B. R.
Podjela paketića djeci iz vrtića u Novom Sarajevu (Foto: Općina Novo Sarajevo)
Podjela paketića djeci iz vrtića u Novom Sarajevu (Foto: Općina Novo Sarajevo)
Iz Općine Novo Sarajevo su saopćili da su i ove godine osigurali novogodišnje paketiće za 2.350 djece iz 13 predškolskih ustanova ove općine i predškolske ustanove "Proletarac" iz Srebrenice.

Podjela paketića počela je u vrtićima "Zvončić" i "Kids Land", simboličnim spuštanjem šest Djeda mrazova sa krova zgrade vrtića. Ovaj performans na zadovoljstvo mališana izveli su pripadnici Gorske službe spašavanja (GSS) - stanica Sarajevo.

Preostale paketiće je podijelio načelnik općine Novo Sarajevo Hasan Tanović (SDP) sa saradnicima.

Tanović je istakao da je Općina ove godine osigurala 300 paketića više nego prethodne godine, a pored vrtića koji djeluju u okviru Javne ustanove "Djeca Sarajeva", paketiće su dobili i djeca iz šest privatnih vrtića, zatim vrtića "More nade" - Centar "Vladimir Nazor" te vrtića "Proletarac" iz Srebrenice.

Zahvalio pripadnicima GSS-a za to što su, kako je izjavio, na poseban način obradovali mališane vrtića "Zvončić" i "Kids Land".

Novogodišnj paketići danas su podijeljeni i djeci iz vrtića "Kekec", "Aprilski cvjetovi" i "More nade" - Centar "Vladimir Nazor", a podjela se nastavlja 28. i 29. decembra, saopćili su iz Općine Novo Sarajevo.