Reakcija nadležnih
1

Općina Novo Sarajevo o sporu s Elvirom Bolićem: Drugostepena komisija odlučuje o žalbi

S. H.
Foto: J. N./Klix.ba
Foto: J. N./Klix.ba
Iz Općine Novo Sarajevo odgovorili su na upit portala Klix.ba u vezi spora s Elvirom Bolićem, bivšim nogometnim reprezentativcem o problemu korištenja prostora za ljetnu baštu ispred njegovog restorana.
"Općina Novo Sarajevo je putem Službe za stambene i komunalne poslove, poslove obnove, razvoja i zaštite okoliša a rješavajući po zahtjevu gospodina Elvira Bolića rješenjem odobrila zauzimanje javne površine u cilju formiranja ljetnje bašte. Na navedeno rješenje gospodin Bolić je blagovremeno uložio žalbu, te je dostavljeno Drugostepenom organu na rješavanje", poručuju iz Općine.

Prethodno su u Službi za inspekcijske poslove (Inspektorat) Općine Novo Sarajevo vođeni upravni postupci za bespravno izvedene radove na izgradnji čelične nadstrešnice i postavljanju drvenog podija na javnoj površini pored ugostiteljskog objekta "Paper Moon" u ul. Hamdije Čemerlića br. 45, investitora Elvira Bolića.

Iz Općine Novo Sarajevo ističu da je investitor postupio po naloženim mjerama iz rješenja, uklonio predmetnu nadstrešnicu s podijem te su upravni postupci obustavljeni.