BiH
0

Općina Novo Sarajevo finansira škole skijanja na Igmanu za djecu

Klix.ba
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo potpisao je danas Ugovor o finansiranju projekta Škole alpskog skijanja sa Generalnim sekretarom Sportskog saveza KS Tarikom Curićem, te Ugovor o finansiranju projekta Škole nordijskog skijanja sa predstavnikom UG SKI klubom Igman Dževatom Zujevićem.
U ime Sportskog saveza KS obratio se generalni sekretar Tarik Curić, ističući da je ovo deseta godina za redom kako Općina Novo Sarajevo podržava realizaciju projekta Škole alpskog skijanja, obzirom da je ovo jedinstven način da djeca besplatno pod stručnim vodstvom nauče skijati u okviru petodnevne obuke.

Općinski načelnik Nedžad Koldžo u svom obraćanju podsjetio je da pored škole alpskog i nordijskog skijanja, Općina svake godine realizuje i projekat škole plivanja, a od 25. decembra ove godine pa tokom cijelog zimskog raspusta djeca će imati priliku i besplatno naučiti klizati na klizalištu u okviru "Ledene čarolije" na Vilsonovom šetalištu.

Kroz Školu alpskog i nordijskog skijanja na Velikom i Malom polju na Igmanu proći će oko 200 učenika novosarajevskih osnovnih škola, a prednost imaju djeca koja do sada nisu prošla navedenu obuku. U okviru projekta, svim polaznicima osiguran je besplatan prevoz, osvježenje, medicinska pomoć i osiguranje.

Za ove namjene Općina Novo Sarajevo izdvojila je sredstva u iznosu od 14.700 KM.