Srce za djecu
4

Općina Novo Sarajevo donirala 10.000 KM za Roditeljsku kuću

FENA
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Općinski načelnik Nedžad Koldžo i direktor Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka" Fikret Kubat potpisali su ugovor o finansiranju dijela troškova ovog udruženja, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

Sredstva u iznosu od 10.000 KM predviđena su za finansiranje dijela troškova korisnika Roditeljske kuće i to za nabavku opreme za apartmane, nabavku sredstava za higijenu i ličnu higijenu, prehranu, kao i za plaćanje režijskih troškova.

Ovim povodom, općinski načelnik Nedžad Koldžo podsjetio je da je Općina Novo Sarajevo od početka izgradnje Roditeljske kuće pružala podršku, a sve u cilju da oboljela djeca budu u porodičnom okruženju.

"Sredstva će, prije svega, biti usmjerena za stvaranje boljih uvjeta za male heroje koji koriste usluge u ovom objektu", izjavio je općinski načelnik.

Direktor Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka" Fikret Kubat uručio je općinskom načelniku zahvalnicu na izuzetnom doprinosu u promicanju misije, vizije i vrijednosti udruženja i pomoći djeci oboljeloj od raka, saopćeno je.