BiH
0

Općina Novi Grad Sarajevo podržala rad Centra za rani rast i razvoj

FENA
Pomoćnik načelnika Općine Novi Grad Sarajevo za boračka pitanja, rad, socijalna pitanja i zdravstvo Tajib Delalić i direktor Programa u SOS Dječija sela Bosne i Hercegovine Faris Njemčević potpisali su danas Sporazum o zajedničkoj saradnji na realizaciji projekta Centar za rani rast i razvoj.

Za tu namjenu iz općinskog budžeta osigurano je 40.000 KM.

Općina Novi Grad Sarajevo već šestu godinu podržava pomenuti projekt koji implementira Organizacija SOS Dječija sela BiH, a kroz čije programe je prošlo oko 1.500 djece mlađe od 10 godina i isto toliko njihovih roditelja.

Centar je mjesto gdje stručne osobe godinama unatrag, uz finansijsku podršku Općine pomažu roditeljima i njihovoj djeci, a takva praksa je nastavljena i u 2019.

"Sretni smo da imamo ovakvu ustanovu. Kroz centar prođe veliki broj djece i njihovih roditelja, najviše se poklanja pažnja djeci uzrasta do tri godine, jer kada tada reagujete, veće su mogućnosti za napredak u slučaju postojanja određenih deformiteta kod djeteta. Izuzetno smo zadovoljni ovim što rade", rekao je Delalić.

Njemčević je kazao da je upravo Općina Novi Grad njihov najbitniji partner, samim tim što su locirani na području te općine, a s druge strane, to je općina sa velikim brojem korisnika.

  • Uz podršku Općine Novi Grad Sarajevo uspjeli smo da 2013. otvorimo Centar i da ga vodimo na način kako mi to znamo. To je sada jedan vrlo uspješan projekt - izjavio je Njemčević, saopćeno je iz Općine Novi Grad.