{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Novi Grad Sarajevo osigurala užine za više od hiljadu novogradskih đaka

F
FENA
8.5.2015. u 16:01
17
3
Općina Novi Grad Sarajevo osigurala užine za više od hiljadu novogradskih đaka
17
Općina Novi Grad Sarajevo osigurala užine za više od hiljadu novogradskih đaka
Općina Novi Grad Sarajevo i ove godine finansira kupovinu užina za učenike novogradskih osnovnih škola slabijeg materijalnog stanja, za te namjene iz ovogodišnjeg budžeta izdvojeno je 110.000 KM maraka, a užina je osigurana za oko hiljadu novogradskih osnovaca.
Tim povodom, danas je u zgradi Općine potpisan ugovor o nabavci i sporuci užina sa predstavnicima kompanije Sprind d.d.

Ugovor su potpisali pomoćnik načelnika Općine Novi Grad Sarajevo za obrazovanje, kulturu, sport i lokalni integrirani razvoj Elvir Resić i direktor Sarajevske prehrambene industrije Sprind Memnun Trako, a svečanom potpisivanju prisustvovali su i komercijalni direktor Sprinda Milenko Banović i direktori osnovnih škola s područja općine Novi Grad Sarajevo.

Tom prilikom, Resić je kazao da Općina Novi Grad svake godine iz budžeta izdvaja sredstva za nabavku užina za djecu koja su u malo težem materijalnom stanju.

"Više od hiljadu učenika iz svih novogradskih osnovnih škola će dobiti užine. Za dobavljača užina odabrali smo Sprind d.d. koji je zadovoljio sve uvjete i kriterije koji su traženi u postupku provođenja procedure javne nabavke. Nadležna općinska služba će pratiti implementaciju ugovora, što znači da ćemo sve učiniti da isporuka užina bude efikasna i na vrijeme i naravno kvalitetna, jer su nam, prije svega, zdravlje djece i njihova pravilna ishrana prioritet", izjavio je Resić.

Direktor Trako zahvalio je Općini Novi Grad koja je prepoznala ovu kompaniju kao vodećeg proizvođača hljeba, peciva i polugotovih jela i izabrala je za snabdjevača užinama.

Komercijalni direktor Sprinda Milenko Banović, kazao da ova kompanija posjeduje ISO 9001:2008 i HACCP standarde kvalitete, što omogućava veću transparentnost i efikasniji nadzor i upravljanje svim proizvodnim procesima, a svi proizvodi su pod stalnim nadzorom i strogom kontrolom relevantnih institucija, ustanova i inspekcija.

"Redovna kontrola kvalitete i zdravstvene ispravnosti hrane nam je vrlo važna, naročito kada je u pitanju đačka populacija. S druge strane, sretni smo i zbog činjenice da na ovaj način kod mladih ljudi stvaramo osjećaj pripadnosti domaćoj proizvodnji, tako da od ranog djetinjstva shvate da je prednost u domaćem proizvodu", rekao je Banović.

Dodao je da će učenicima biti na raspolaganju petnaestak raznovrsnih Sprindovih proizvoda iz slanog i slatkog programa, tako da će djeca svaki dan za užinu imati nešto novo. Obrok je prilagođen uzrastu djece kako po količini, tako i po kaloričnoj vrijednosti i sadržaju obroka, saopćila je Pres služba Općine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: