BiH
68

Općina Novi Grad Sarajevo i ove godine obradovat će 11.500 penzionera sa po 50 KM

FENA
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Općina Novi Grad Sarajevo i ove godine je obradovala više od 11.500 penzionera s najmanjom penzijom, s dodatnih 50 KM, a novac će im biti isplaćen uz januarsku penziju.

Sporazum o isplati novčanih sredstava danas su potpisali načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, direktor Federalnog zavoda PIO Zijad Krnjić i predsjednik Izvršnog odbora Udruženja penzionera Općine Novi Grad Sarajevo Ibrahim Hota.

"Rebalansom budžeta Općine osigurano je 586.300 KM za 11.726 penzionera s mjesečnom penzijom koja ne prelazi 330 KM", kazao je načelnik Efendić te dodao da iako to nije dovoljno, ovim nastoje malo pomoći penzionerima s područja ove općine.

Također je i Krnjić izrazio zadovoljstvo što Općina ima senzibiliteta prema osjetljivoj kategoriji penzionera te kazao da ovakav pozitivan primjer trebaju slijediti i druge institucije vlasti.

Predsjednik IO Udruženja penzionera Općine Novi Grad Sarajevo Ibrahim Hota, je uime penzionera, zahvalio načelniku Efendiću na pomoći

"S obzirom na to da su penzioneri s primanjima manjim od 330 KM ugrožena kategorija, u vremenu kada je život težak i skup, ovo je zaista pozitivan primjer pomoći", kazao je Hota.

Sredstva će biti uplaćena na račun Federalnog zavoda PIO.