{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Novi Grad Sarajevo finansira deminiranje u Rajlovcu

3.10.2013. u 16:40
27
0
Općina Novi Grad Sarajevo finansira deminiranje u Rajlovcu
27
Općina Novi Grad Sarajevo finansira deminiranje u Rajlovcu
Nakon četverogodišnje pauze u procesu deminiranja, Općina Novi Grad Sarajevo ponovo je pokrenula proces deminiranja i uklanjanja neeksplodiranih ubojnih sredstava na površini od oko 16.000 kvadratnih metara.
Tim povodom, U Općini Novi Grad Sarajevo danas je potpisan ugovor o izvršenju poslova deminiranja na području općine sa domaćom firmom Amphibija.

"Nakon duže pauze, ponovo smo u situaciji da pokrenemo proces deminiranja na području općine Novi Grad Sarajevo. Realizacijom ovog projekta bit će očišćeno oko 16.000 metara kvadratnih površine, u industrijskoj zoni Rajlovac, u blizini starog autobuskog stajališta", kazao je Fahrudin Kazazić, v.d. pomoćnika općinskog načelnika za civilnu zaštitu.

Na području općine Novi Grad Sarajevo, prema podacima BH MAC-a blizu 200.000 metara kvadratnih površine još uvijek nije očišćeno od neeksplodiranih ubojitih sredstava.

"Menadžment Općine Novi Grad Sarajevo teži tome da do 2015. godine područje općine bude bez mina. U tom smislu, Općina je sa firmom Amphibija potpisala i Memorandum o razumijevanju kojim su definisane ove odluke", riječi su Kazazića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: