{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Novi Grad donirala tri bicikla Trećoj policijskoj upravi

F
19.7.2012. u 14:20
0
7
Općina Novi Grad donirala tri bicikla Trećoj policijskoj upravi
0
Općina Novi Grad donirala tri bicikla Trećoj policijskoj upravi
Vršilac dužnosti načelnika Općine Novi Grad Sarajevo Aner Šuman uručio je danas Trećoj policijskoj upravi (PU) tri bicikla, a ova donacija predstavlja nastavak saradnje i pružanje podrške općine Trećoj PU.
Kako je u izjavi za Fenu kazao v.d. načelnika Šuman, bicikla su dodijeljena jedinici Treće policijske uprave koja svoje zadatke izvršava na biciklima, a postojeća oprema u toj jedinici je već dotrajala.

"U općinskom budžetu za 2012. planirana su sredstva od 5.000 KM koja su utrošena za nabavku ovih bicikala, a sve radi zaštite imovine i života građana na području općine, ali i da bi pripadnici Treće PU imali što kvalitetniju opremu", kazao je Šuman.

Osim današnje donacije Općina Novi Grad finansirala je i opremanje kancelarije Treće policijske uprave za otpremu smjena policajaca ove policijske uprave, a iznos i ove donacije je 5.000 KM.

Šuman je najavio i da će Općina Novi Grad i u budžetima za naredne godine nastojati pratiti potrebe policijske uprave i u skladu s tim osiguravati budžetska sredstva.

"U planu je i da se do kraja 2012. kompletno opremi Jedinica za podršku Treće PU, koja broji 25 mladića, u zajedničkoj saradnji Općine i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo", potcrtao je v.d. načelnika Aner Šuman.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: