{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Novi Grad će finansirati završetak izgradnje fiskulturne sale u Briješću

19.9.2014. u 17:15
141
3
Općina Novi Grad će finansirati završetak izgradnje fiskulturne sale u Briješću
141
Općina Novi Grad će finansirati završetak izgradnje fiskulturne sale u Briješću
Nakon što Kanton Sarajevo budžetom za 2014. godinu nije predvidio sredstva koja su bila neophodna kako bi se završila fiskulturna dvorana Osnovne škole "Behaudin Selmanović" u Briješću, čija izgradnja traje već nekoliko godina, Općina Novi Grad Sarajevo preuzela je finansiranje završetka dvorane.
Preuzimanje finansiranja nastavka realizacije ovog projekta definisano je sporazumom između Općine i Zavoda za izgradnju KS-a od 9. septembra 2014. godine.

Naime, kako bi se sala škole u Briješću završila i djeca konačno dobila adekvatan prostor za odvijanje nastave tjelesnog odgoja, Općina Novi Grad Sarajevo je kroz budžetsku stavku Kapitalna ulaganja u saradnji sa Zavodom za izgradnju KS-a, osigurala 586.000 maraka nedostajućih sredstava.

Kantonalno ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih preuzelo je obavezu da će kroz preraspodjelu finansijskih sredstava u budžetu obezbijediti finansijska sredstva za nabavku minimalne sportske opreme i rekvizita neophodnih za održavanje nastave tjelesnog odgoja.Izgradnja fiskulturna sale ima izuzetan značaj za učenike, jer će nakon skoro 70 godina postojanja ove osnovne škole učenici prvi put dobiti multifunkcionalnu sportsku dvoranu.

Nakon što je potpisan sporazum između Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo, Općine kao sufinansijera i Zavoda za izgradnju KS-a kao implementatora projekta, građevinska firma ITC nastavila je sa radovima i oni se izvode predviđenom dinamikom.

Kako su kazali predstavnici izvođača radova, dvorana bi trebala biti završena u ovoj godini, što znači da će učenici škole tokom zimskog perioda časove tjelesnog odgoja obavljati u novoj i modernoj sali.

Direktor škole Safet Velić ističe da je obradovan činjenicom da će jedna od najstarijih škola u Sarajevskom kantonu konačno, nakon 70 godina moći omogućiti svojim učenicima normalne časove tjelesnog odgoja, jer se oni sada obavljaju u hodnicima škole i u školskom dvorištu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: