Aktivni i odroni
54

Općina Ključ proglasila vanredno stanje: Poplavljeni putevi, nivo Sane i dalje raste

Piše: M. N.
Općina Ključ proglasila je vanredno stanje nakon što su se rijeke Sana i Sanica izlile iz svojih korita. Putevi su zatvoreni za saobraćaj, voda nije za piće, a nastava je obustavljena do daljnjeg.

Na putnom pravcu Ključ - Humići dio puta je zatvoren za sva vozila, a na putnom pravcu Sanica - Donja Sanica kod benzinske pumpe Čavkunović usljed izlijevanja rijeke Sanice djelimično je obustavljen saobraćaj.

"Daje se upozorenje za putni pravac Velagići - Sanica usljed mogućih klizišta na dionici puta u Rijeci. Služba civilne zaštite od jučer je na terenu te su cijelu noć obilazili kritična područja. Na gradskoj plaži Alina luka Sana je izašla iz korita i prijeti plavljenjem objekata Kajak-kanu kluba Ključ", kazali su iz Općine Ključ.

Od 7 sati jutros nivo rijeke Sane je porastao za novih 5 centimetara. Na terenu su pripadnici Civilne zaštite i Crvenog križa koji pomažu građanima.

Gradski vodovod upozorio je građane da ne konzumiraju vodu iz česme jer je zbog poplava zamućena. Za sada je snabdijevanje strujom uredno.

Stanje na poplavljenim područjima u BiH pratite i danas na portalu Klix.ba. Javite nam kakva je situacija kod vas. Šaljite fotografije i videe na [email protected].