|

Općina Ilidža realizira projekt poboljšanja poslovnog okruženja i konkurentnosti

Općina Ilidža realizira projekt poboljšanja poslovnog okruženja i konkurentnosti
0
Klix.ba
11.12.2013. u 16:48
5
komentara
0

dijeljenja
Općina Ilidža realizira projekt  poboljšanja poslovnog okruženja i konkurentnosti
Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica Grupacije Svjetske banke i Općina Ilidža krajem novembra ove godine potpisali su Ugovor o saradnji u oblasti poboljšanja poslovnog okruženja na Ilidži.
Zajednički projekt rezultat je opredjeljenja Općine Ilidža da aktivno učestvuje u postupku reforme administrativnih postupaka, zbog kvalitetnijeg pružanja usluga građanima i privrednim subjektima, unapređenja uslova smanjenja rizika i troškova poslovanja.

Prva obuka, sa radnom grupom, koju je imenovao općinski načelnik Senaid Memić, održana je 11. decembra u Multimedijalnoj sali Općine Ilidža.

Osnovni ciljevi Projekta su: smanjenje rizika i troškova poslovanja, čime bi se poboljšalo poslovno okruženje i povećala konkurentnost općine Ilidža, poboljšali uslovi za život građana kroz povećenja direktnih stranih investicija i povećanje izvoza, kao i unapređenje uslova za poslovanje pravnih subjekta kroz pojednostavljenje administrativnih postupaka i kvalitetnije pružanje usluga.

Kako je rečeno na obuci, ovim projektom očekuje se smanjenje troškova u procesu dobijanja dozvola, odobrenja, saglasnosti, broja dokumenata i koraka potrebnih da se završe određene procedure, kao i smanjenje vremena potrebnog za rješavanje predmeta.

Povećenje transparentnosti, predvidivosti i pouzdanosti procedura i informacija, te poboljšanje općinskh usluga i povećenje efikasnosti su također očekivani rezultati ovog projekta.. IFC Projekat poboljšanja poslovnog okruženja u Općini Ilidža realizuje se uz pomoć Kraljevine Švedske
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...