Krajnji rok 25. oktobar
130

Općina Ilidža raspisala konkurs za stipendiranje nadarenih učenika i studenata

M. A.
Općina Ilidža objavila je konkurs za stipendiranje talentovanih učenika u srednjem i studenata u visokoškolskom obrazovanju u školskoj/akademskoj 2019/2020. godini.

Pravo učešća na konkursu imaju učenici i studenti sa područja ove općine koji imaju prosječnu ocjenu 5,0 i primjerno vladanje, te učenici prvih razreda srednje škole koji su od trećeg do devetog razreda imali prosječnu ocjenu 5,0.

Stipendije će dobiti i studenti fakulteta grupacije tehničkih i medicinskih nauka sa prosječnom ocjenom 7,5 i studenti sa ostalih fakulteta sa prosječnom ocjenom 8,0.

Visina mjesečne stipendije za učenike iznosi 75,00 KM a za studente stipendije se kreću od 96,00 KM do 120,00 KM u zavisnosti od visine prosjeka. Uz ispunjenu prijavu na Konkurs (obrazac se može preuzeti u Centru za pružanje usluga građanima Općine Ilidža ili na općinskoj web stranici) kandidati trebaju dostaviti i potrebnu dokumentaciju.

Stipendije će se isplaćivati deset mjeseci. Sva dokumenta koja se dostavljaju kao dokaz o ispunjavanju uslova moraju biti originali ili ovjerene fotokopije, te ne smiju biti starija od šest mjeseci. Apsolventi nemaju pravo na stipendiranje.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 25. oktobar 2019. godine.