Izdvojeno 100.000 KM
0

Općina Ilidža poljoprivrednicima podijelila 35 plastenika

M.A.
Općina Ilidža kontinuirano podržava razvoj primarne poljoprivredne proizvodnje. Na osnovu Pravilnika o utvrđivanju uslova, kriterija i postupaka za ostvarivanje prava na dodjelu, a u okviru realizacije projekta Dodjela plastenika na općini Ilidža i ove godine je organizovana dodjela plastenika.

Na prijedlog komisije, općinski načelnik je donio odluku o dodjeli plastenika za 35 kandidata koji su zadovoljili uslove konkursa. Plastenici su površine 100 kvadratnih metara sa kompletnom opremom čija pojedinačna vrijednost iznosi oko 3.000 KM.

Za realizaciju ovog projekta Općina Ilidža je iz budžeta izdvojila oko 100.000KM. U sali Općine Ilidža 18.jula 2019. godine, sa kandidatima koji su ostvarili pravo na dodjelu potpisani su ugovori o dodjeli plastenika.

"Općina Ilidža je od 2010. godine do sad podijelila ukupno 555 plastenika. Na ovaj način želimo pomoći građanima da svojim radom proizvedu hranu za svoje potrebe i na taj način ostvare dodatni prihod, što je korisnije nego drugi vid pomoći. Ovo je dobra namjera da se pomogne ljudima koji hoće raditi, da im se da alat u ruke. Neka vam je sa srećom", kazao je načelnik Općine Ilidža Senaid Memić u svom obraćanju dobitnicima plastenika.

Zvonimir Barnjak,dobitnik plastenika izrazio je zahvalnost Općini Ilidža rekavši da se nada da će proizvodi koje zasadi pomoći ne samo njemu i njegovoj porodici da se zdravo hrane, već da obraduje rodbinu i komšije.