BiH
10

Općina Ilidža izdvojila više od 350.000 KM za rad policije

FENA
Općina Ilidža u posljednje dvije godine izdvojila je više od 350.000 KM za rad Policijske uprave na teritoriji ove općine, a iz budžeta za ovu godinu za instaliranje video nadzora izdvojeno je 229.889,30 KM te 45.000 KM za kupovinu vozila Četvrtoj policijskoj upravi.

Iz Odsjeka za informisanje Općine Ilidža podsjećaju da su prostori koji su u vlasništvu Općine dati bez naknade Policijske uprave u mjesnim zajednicama Sokolović-Kolonija, Hrasnica, Rakovica i Osijek, a pored toga što je opremila kancelarije i punktove policije Općina snosi i režijske troškove.

Također, po povoljnijim uvjetima dodijeljena je u zakup Ministarstvu unutarnjih poslova, odnosno Četvrtoj Policijskoj upravi, nekadašnja administrativna zgrada Općine, a u 2014. iz budžeta Općine za nabavku uniformi i zaštitnih kompleta izdvojeno je 68.918,85 KM.

Kako su napomenuli iz ove općine za život građana u lokalnoj zajednici ključnu ulogu ima sigurnost i ta činjenica obavezuje lokalnu zajednicu da pomaže rad Policijske uprave.

Nedavni vandalski napadi na području općine Ilidža i pljačka poslovnice Raiffeisen banke nameću obavezu za osiguranje sredstava za poboljšanje uvjeta rada policijske uprave radi njenog efikasnijeg djelovanja, saopćeno je.