{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Ilidža finansira prijevoz za 308 učenika

F
3.2.2014. u 12:48
0
5
Općina Ilidža finansira prijevoz za 308 učenika
0
Općina Ilidža finansira prijevoz za 308 učenika
Općina Ilidža je u skladu sa Sporazumom o prijevozu učenika Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i općine, osigurala sredstva u iznosu od 17.000 KM za prijevoz 48 učenika osnovnih i srednjih škola, koji imaju smetnje u kretanju u drugom polugodištu školske 2013/2014. godine i 10 pratioca roditelja/staratelja (kuponi i gorivo).
Također, osigurane su i užine za 16 učenika Centra "Vladimir Nazor" Sarajevo.

Korisnici odobrenog prijevoza su učenici Centra "Vladimir Nazor" Sarajevo, Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje Sarajevo, Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju Sarajevo, Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu Sarajevo, Zavoda "Mjedenica" Sarajevo, Prve i Četvrte osnovne škola Ilidža, Osnovne škole “Aleksa Šantić” te Gimnazija Dobrinja.

Roditelji/staratelji učenika, škole, centri i zavodi podnose zahtjeve za prijevoz učenika putem Općine, a obrazac se može preuzeti u Centru za pružanje usluga građanima Općine Ilidža i na web stranici općine .

Općina Ilidža finansira i prijevoz 250 učenika JU Prve osnovne škole Ilidža sa područja MZ Stup II i Stupsko brdo (Kasindolska). Za ove namjene Općina je obezbijedila je 40.000 KM, godišnje, saopćeno je iz Odsjeka za informisanje Općine Ilidža.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: