{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Ilidža finansira prijevoz za 308 učenika

F
3.2.2014. u 12:48
0
5
Općina Ilidža finansira prijevoz za 308 učenika
0
Općina Ilidža finansira prijevoz za 308 učenika
Općina Ilidža je u skladu sa Sporazumom o prijevozu učenika Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i općine, osigurala sredstva u iznosu od 17.000 KM za prijevoz 48 učenika osnovnih i srednjih škola, koji imaju smetnje u kretanju u drugom polugodištu školske 2013/2014. godine i 10 pratioca roditelja/staratelja (kuponi i gorivo).
Također, osigurane su i užine za 16 učenika Centra "Vladimir Nazor" Sarajevo.

Korisnici odobrenog prijevoza su učenici Centra "Vladimir Nazor" Sarajevo, Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje Sarajevo, Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju Sarajevo, Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu Sarajevo, Zavoda "Mjedenica" Sarajevo, Prve i Četvrte osnovne škola Ilidža, Osnovne škole “Aleksa Šantić” te Gimnazija Dobrinja.

Roditelji/staratelji učenika, škole, centri i zavodi podnose zahtjeve za prijevoz učenika putem Općine, a obrazac se može preuzeti u Centru za pružanje usluga građanima Općine Ilidža i na web stranici općine .

Općina Ilidža finansira i prijevoz 250 učenika JU Prve osnovne škole Ilidža sa područja MZ Stup II i Stupsko brdo (Kasindolska). Za ove namjene Općina je obezbijedila je 40.000 KM, godišnje, saopćeno je iz Odsjeka za informisanje Općine Ilidža.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: