{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Ilidža donirala 15.000 KM Četvrtoj gimnaziji

F
16.10.2014. u 14:00
11
2
Općina Ilidža donirala 15.000 KM Četvrtoj gimnaziji
11
Općina Ilidža donirala 15.000 KM Četvrtoj gimnaziji
Općina Ilidža dodijelit će 15.000 KM Četvrtoj gimanziji za adaptaciju sanitarnih čvorova i sanaciju kanalizacione mreže.
Tim povodom u Općini Ilidža danas je potpisan sporazum između Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Četvrte gimnazije i Općine Ilidža. Sporazum su potpisali direktor škole Šefik Dželović, zastupnik ministra Ljiljana Prelčec i načelnik Općine Ilidža Senaid Memić.

Prisutni su izrazili zahvalnost općinskom načelniku Senaidu Memiću na izdvojenim sredstvima, iako, kako je rečeno, finansiranje obrazovanja nije u direktnoj nadležnosti Općine Ilidža.

Zastupnica ministra za obrazovanje, nauku i mlade Ljiljane Prelčec naglasila je da je donacija rezultat brige načelnika i Općine Ilidža i da će se ta sredstva utrošiti za rješavanje gorućeg problema u toj školi.

"Ovo nije prvi put da se Općina Ilidža odazvala na potrebe škole, sredstva su nam jako potrebna i na pravi način ćemo ih iskoristiti. Zahvaljujem se načelniku Senaidu Memiću zbog toga što je uvidio problem i na ovaj način doprinio njegovom rješavanju", kazao je direktor Četvrte gimnazije Šefik Dželović.

Načelnik Memić je kazao da Općina osjeća potrebu da pomogne školi.

"Iako nije naša nadležnost mi osjećamo potrebu da ovoj školi pomognemo. Ovdje idu naša djeca koja postižu izvanredne rezultate. Mislim da im mi, kao lokalna zajednica, bar donekle moramo osigurati uslove za školovanje, a oni to znaju i znat će vratiti", izjavio je, između ostalog, načelnik Memić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: