Sarajevo
235

Općina Centar želi graditi novo naselje, počinje anketiranje građana

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sarajevska Općina Centar želi graditi novo naselje na Koševskom brdu o ćemu će provesti anketu među stanovnicima koji žive na ovom lokalitetu. Anketiranje počinje danas i trajat će četiri dana.

Na javnoj tribini o projektu izgradnje naselja na lokalitetu "Zuko Džumhur" koja je održana 6. marta 2019. godine u prostorijama Mjesne zajednice "Koševsko brdo" donesen je zaključak da se izvrši anketiranje vlasnika stanova i nosilaca stanarskog prava u obuhvatu navedenog naselja.

U skladu sa donesenim zaključkom, Služba za imovinsko-pravne i geodetske poslove i katastar nekretnina Općine Centar pripremila je anketni upitnik za vlasnike stanova i nosioce stanarskih prava iz 27 stambenih zgrada koliko ih se nalazi u pomenutom obuhvatu. Pitanja iz upitnika se odnose na budući stambeno-poslovni kompleks "Zuko Džumhur".

Anketiranje građana počinje danas i trajat će četiri dana u periodu od 10 do 16 sati. Za potrebe anketiranja formirani su timovi koji će obilaziti lokacije, a u slučaju da anketari ne zateknu vlasnike ili nosioce stanarskih prava u stambenim jedinicama, anketni listići će se moći preuzeti u prostorijama Mjesne zajednice "Koševsko brdo".

Naime, cilj ankete je da se stanari koji se trenutno nalaze u obuhvatu "Zuko Džumhur" izjasne o projektu izgradnje naselja na lokalitetu "Zuko Džumhur", kao i o njihovim zahtjevima za privremeno rješenje do okončanja izgradnje naselja.