Rok bio 60 dana
16

Općina Centar: Završetak radova u sarajevskoj ulici Kralja Tvrtka zavisi od vremenskih prilika

Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Radovi na rekonstrukciji sarajevske ulice Kralja Tvrtka u završnoj su fazi. Rekonstrukcija je počela 1. jula, a rok završetka radova bio je 60 dana, što znači da je rok probijen.
Iz Općine Centar kazali su nam kako završetak radova zavisi od vremenskih prilika.

"U dosadašnjem toku radova na rekonstrukciji ulice Kralja Tvrtka na Marijin-Dvoru radnici angažovane firme 'Grakop' iz Kiseljaka su završili veliki dio posla. Prvi dio ove saobraćajnice između Kranjčevićeve i ulice Augusta Brauna je obnovljen i počelo je saobraćanje motornih vozila. Na drugom dijelu ulice između Augusta Brauna i ulice Maršala Tita je do sada završena polovina posla postavljanja kamene kocke, što predstavlja završnu fazu rekonstrukcije ulice Kralja Tvrtka.

Nakon uklanjanja stare kamene kocke postavljena je nova podloga i tampon, a duž saobraćajnice izgrađena je armiranobetonska ploča debljine 15 centimetara za bolju nosivost.

"Postavljeni su novi poklopci od livenog željeza na šahtove za odvod površinskih voda i nivelisani šiberi za vodu i rešetke za odvod. Također je urađeno asfaltiranje trotoara s obje strane ulice te je ostalo da se ugradi kamena kocka na manjem dijelu ulice čija ukupna dužina iznosi oko 230 metara", kazali su iz Općine Centar. 

Za ovaj projekt iz budžeta su izdovjili 306.540 KM.