{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Centar uručila "Radu" novu vozilo za održavanje čistoće na javnim površinama

15.12.2015. u 13:42
22
13
Općina Centar uručila "Radu" novu vozilo za održavanje čistoće na javnim površinama
22
Općina Centar uručila "Radu" novu vozilo za održavanje čistoće na javnim površinama
Dževad Bećirević i Selim Babić (Foto: Općina Centar)
Načelnik Općine Centar, Dževad Bećirević uručio je Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću "Rad" novo vozilo za održavanje čistoće na javnim površinama.
Primopredaja opreme izvršena je isred zgrade Općine Centar u Sarajevu, a istu je preuzeo direktor "Rada" Selim Babić.

"Ovo je jedna kontinuirana saradnja Općine Centar i KJKP „Rad“. Današnja donacija električnog usisivača, koji je vrlo kvalitetan, u značajnoj mjeri povećat će efikasnost našeg posla na terenu", rekao je ovom prilikom Babić.

Iz Općine su izjavili kako su za nabavku ovog vozila i ovogodišnjeg budžeta izdvojenop 30.000 KM.

Također, i u septembru prošle godine središnja sarajevska Općina finansirala je nabavku ovakvog električnog uređaja za potrebe komunalnog preduzeća „Rad“, koje se koristi za održavanje čistoće na pješačkim stazama i drugim javnim površinama u centralnom dijelu općine i grada Sarajeva.

Električni usisivač za čišćenje javnih površina koristi se za uklanjanje raznih vrsta otpada poput kesa, flaša, opušaka cigareta, papira, limenki, te lišća sa ulica, parkova i parking prostora.

Jednostavan je za upotrebu, ekonomičan i ekološki prihvatljiv, jer ne pravi buku niti zagađuje okolinu. Zapremina posude za smeće iznosi 240 litara. Sa jednim punjenjem baterije može raditi 16 sati.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: