|

Općina Centar uručila "Radu" novu vozilo za održavanje čistoće na javnim površinama

Općina Centar uručila "Radu" novu vozilo za održavanje čistoće na javnim površinama
22
Klix.ba
15.12.2015. u 13:42
13
komentara
22

dijeljenja
Općina Centar uručila "Radu" novu vozilo za održavanje čistoće na javnim površinama Dževad Bećirević i Selim Babić (Foto: Općina Centar)
Načelnik Općine Centar, Dževad Bećirević uručio je Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću "Rad" novo vozilo za održavanje čistoće na javnim površinama.
Primopredaja opreme izvršena je isred zgrade Općine Centar u Sarajevu, a istu je preuzeo direktor "Rada" Selim Babić.

"Ovo je jedna kontinuirana saradnja Općine Centar i KJKP „Rad“. Današnja donacija električnog usisivača, koji je vrlo kvalitetan, u značajnoj mjeri povećat će efikasnost našeg posla na terenu", rekao je ovom prilikom Babić.

Iz Općine su izjavili kako su za nabavku ovog vozila i ovogodišnjeg budžeta izdvojenop 30.000 KM.

Također, i u septembru prošle godine središnja sarajevska Općina finansirala je nabavku ovakvog električnog uređaja za potrebe komunalnog preduzeća „Rad“, koje se koristi za održavanje čistoće na pješačkim stazama i drugim javnim površinama u centralnom dijelu općine i grada Sarajeva.

Električni usisivač za čišćenje javnih površina koristi se za uklanjanje raznih vrsta otpada poput kesa, flaša, opušaka cigareta, papira, limenki, te lišća sa ulica, parkova i parking prostora.

Jednostavan je za upotrebu, ekonomičan i ekološki prihvatljiv, jer ne pravi buku niti zagađuje okolinu. Zapremina posude za smeće iznosi 240 litara. Sa jednim punjenjem baterije može raditi 16 sati.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...