BiH
73

Općina Centar uređuje igralište u ulici Muhameda Hadžijahića

Klix.ba
U okviru Programa uređenja manjih javnih i zelenih površina na području općine Centar planirani su radovi na zelenoj površini u Ulici Muhameda Hadžijahića 17. U toku realizacije projekta rekonstrukcije i uređenja zelene površine biće zamijenjen dječiji mobilijar, postavljene nove klupe i korpe za otpatke, te zasađeno zelenilo.

Kako bi svojim građanima obezbijedila kvalitetnije uslove za život Općina Centar svake godine izdvaja značajna sredstva za ulaganje u komunalnu infrastrukturu.

Poseban akcenat stavlja se na izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju manjih javnih i zelenih površina koje najčešće koriste najmlađi stanovnici općine Centar.

Općina Centar kao finansijer projekta je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 255.000 KM za uređenje manjih javnih i zelenih površina na području 15 mjesnih zajednica.

Tokom proteklih pet godina iz općinskog budžeta je za ovu namjenu izdvojeno preko 1.530.000 KM.

Iz svega navedenog može se zaključiti koliko je Općina Centar opredijeljena da zelene površine uredi kao bi sugrađani imali kvalitetan prostor za odmor i rekreaciju, ali nažalost parkovi i parkovski mobilijar nerijetko su meta vandala te tako nakon izgradnje i obnove javne površine često budu uništene.