Uručeni pokloni
3

Općina Centar upriličila tradicionalni božićni prijem za porodice poginulih boraca

Klix.ba
U povodu velikog pravoslavnog praznika Božića u Općini Centar je u utorak 8. januara 2019. godine upriličen tradicionalni prijem za članove deset porodica poginulih boraca pripadnika Armije RBiH pravoslavne vjeroispovjesti.

Ovom prilikom prisutnim članovima boračkih porodica, kao mali znak pažnje, uručeni su simbolični pokloni Općine Centar, dok će novčana pomoć u iznosu od po 100 KM biti uplaćena na njihove račune tokom dana.

Porodice poginulih boraca ugostili su načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, sekretar Općine Jasna Beba, predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić savjetnici načelnika Mustafa Resić, Osmo Babić i Bećir Sirovina, predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca općine Centar Ramiza Šejto, te Muamer Đendušić iz Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar.

Čestitajući prisutnima Božić sa željom za dobro zdravlje i napredak, načelnik Ajnadžić je naglasio da je ovaj praznik dobra prilika za okupljanje, čime se šalje poziv svim dobronamjernim ljudima da budu međusobno solidarni.

"U ime svih uposlenika Općine Centar čestitam vam praznik uz želju da budete živi, zdravi i sretni. Želimo se svi radovati svim vjerskim i državnim praznicima i slaviti ih zajedno. Želim da Bosna i Hercegovina bude primjer kako ljudi mogu živjeti zajedno. Općina Centar je primjer jednog multietničkog, multikonfesionalnog i multikulturalnog prostora, na kojem treba svi da imamo osjećaj sigurnosti, uvažavanja i solidarnosti što je jako bitno danas kada nam je svima teško. Duboko poštujem i uvažavam sve one koji su dali život za odbranu države BiH i želim da naša zemlja bude upravo onakva kakvu su oni željeli", poručio je Ajnadžić.

Čestitkama se pridružila i predsjedavajuća Karačić koja je kazala da je njena želja da se ova dobra tradicija nastavi i u budućnosti.

"Svjesni smo da se dolaskom ovih blagdana javlja tuga zbog gubitka vaših najmilijih. Ovo je naš skromni doprinos da znate da niste zaboravljeni. Naši heroji su dali živote da mi danas živimo slobodno i nikada ih ne smijemo zaboraviti", istakla je Karačić.

Među prisutnima na prijemu bila je i Jamila Milović-Halilović.

"Ovo je izuzetno lijepa gesta koju Općina Centar, odnosno načelnik sa saradnicima i Udruženjem porodica šehida i poginulih boraca općine Centar već godinama prakticira. Ja mislim da sve porodice poginulih boraca izuzetno cijene tu ljudsku gestu. Željela bih da više lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini ima praksu i inicijativu da svojim sugrađanima za njihove najveće praznike podari znak pažnje, pomoći i razumijevanja", poručila je Milović-Halilović.