Nisu izmirili dugovanja
0

Općina Centar upozorila bahate vlasnike ljetnih bašti

Sarajevo-x.com
Ljetna sezona je period kada sve više vlasnika ugostiteljskih objekata i radnji koriste javne površine za postavljanje ljetnih bašti, info stolova...

S obzirom da veliki broj vlasnika nije izmirio dugovanja za zauzimanja javne površine, Općinsko vijeće Centar je na posljednjoj 30. redovnoj sjednici održanoj 28. jula 2011. godine, jednoglasno usvojio zaključak u kojem stoji da se vlasnicima ugostiteljskih objekata daje rok do 31. augusta ove godine da neizostavno izmire dugovanja.

Kako je kazao Slaven Kovačević, predsjedavajući Općinskog vijeća Centar, bili smo prinuđeni da donesemo ovakvu mjeru radi jako bahatog ponašanja korisnika naših javnih površina, te ovim putem pozivam sve korisnike javnih površina da izmire svoja dugovanja u zadatom roku. Služba za upravu za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar će uputiti obavijest svim korisnicima javnih površina da do zadanog roka izmire sva dugovanja po osnovu korištenja javnih površina za ugostiteljsku, trgovinsku djelatnost, kao i za razne vidove manifestacija. Ukoliko korisnici ne ispune svoje obaveze prema Općini Centar Služba za upravu za prostorno uređenje i komunalne poslove će poništit izdato odobrenje za zauzimanje javne površine, dok će komunalna inspektorica Općine od 1. septembra 2011. godine krenuti sa uklanjanjem inventara i drugih predmeta sa javnih površina. Nakon toga će Općina Centar protiv neplatiša pokrenuti postupak za prinudnu naplatu putem suda – kazao je Kovačević te dodao da neizmirivanjem dugova se direktno oštećuje budžet Općine Centar smanjenjem sredstava potrebnih za ulaganja u razvoj komunalne infrastrukture što utiče na standard života naših sugrađana.