{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Centar: Socijalno ugroženim penzionerima 50 KM mjesečno za hljeb i mlijeko

F
26.1.2015. u 17:14
2
40
Općina Centar: Socijalno ugroženim penzionerima 50 KM mjesečno za hljeb i mlijeko
2
Općina Centar: Socijalno ugroženim penzionerima 50 KM mjesečno za hljeb i mlijeko
Imajući u vidu tešku ekonomsku situaciju u kojoj se nalaze pripadnici starije populacije, Općina Centar Sarajevo je u budžetu za 2015. godinu obezbijedila 238.000 KM za realizaciju projekta Stalna novčana pomoć za kupovinu hljeba i mlijeka penzionerima u stanju socijalne potrebe i osobama preko 65 godina starosti bez primanja.
Planirano je da ovim vidom pomoći bude obuhvaćeno 396 socijalno najugroženijih starijih sugrađana s područja općine Centar (333 penzionera i 63 osobe bez primanja, a koje su starije od 65 godina) koji će svakog mjeseca tokom ove godine putem Službe za upravu za rad, socijalna pitanja, zdravstvo izbjegla i raseljena lica dobivati od Općine iznos od po 50 KM namijenjen za kupovinu mlijeka i kruha.

Prema riječima stručne saradnice iz oblasti socijalne zaštite u Službi za upravu za rad, socijalna pitanja, zdravstvo, izbjegla i raseljena lica Općine Centar Merside Veiz, do sada je za ovu vrstu pomoći prijavljeno samo 17 socijalno ugroženih penzionera, što je veoma mali broj s obzirom na trenutnu ekonomsku situaciju i položaj ove kategorije stanovništva.

Ovu pomoć trenutno koristi 317 socijalno ugroženih penzionera i 48 sugrađana starijih od 65 godina koji su bez ikakvih primanja, saopćeno je iz Općine Centar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: