Potpisan ugovor
54

Općina Centar sarajevskim policajcima dala na korištenje zaštitnu obuću

D. Be.
Danas je u prostorijama Jedinice za specijalističku podršku MUP-a Kantona Sarajevo načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić potpisao je ugovor o davanju na korištenje zaštitne obuće pripadnicima sektora za policijsku podršku.

Naime, Općina Centar je izdvojila gotovo 56.000 maraka za nabavku zaštitne obuće i ustupila je na korištenje Jedinici za specijalističku podršku MUP-a Kantona Sarajevo, sektoru za policijsku podršku. Time je nastavljena dugogodišnja praksa Općine Centar da snažno podržava rad organa bezbjednosti i izdvaja značajna sredstva iz budžeta za ulaganje u policijske strukture.

Prema riječima načelnika Ajnadžića, Općina Centar godinama pomaže rad policijskih organa, a donacija zaštitne obuće je samo nastavak dobre saradnje.

"Mi svake godine izdvajamo sredstva za opremanje jedinica policije i poboljšanje uslova njihovog rada, a takvu praksu planiramo nastaviti i u budućnosti. Policajcima smo nabavljali uniforme, video-nadzor, računarsku opremu, vozila, a sve u cilju pružanja što kvalitetnijih usluga građanima i većeg stepena sigurnosti. Nadam se da će i ova donacija biti od koristi pripadnicima sektora za policijsku podršku", kazao je Ajnadžić.

Načelnik sektora kriminalističke policije, glavni inspektor Milorad Bašić se zahvalio na ovoj donaciji, ali i na sveukupnoj podršci koju im Općina Centar godinama pruža.

"U ime MUP-a Kantona Sarajevo, Jedinice za specijalističku podršku i u svoje ime zahvaljujem se načelniku Ajnadžiću i Općini Centar na ovoj donaciji koja će nam umnogome olakšati rad. Općina Centar je jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja nam pomaže i svake godine izdvaja sredstva za razne namjene", dodao je Bašić.

Iz Općine Centar navode da su u posljednjih nekoliko godina za opremanje policije izdvojili više od 550 hiljada maraka, a sa ovakvom podrškom, kako je to naglašeno, nastavit će i u budućnosti.