Sjećanje na stradale
17

Općina Centar Sarajevo gradi spomen obilježje stradalim i ranjenim civilima

Klix.ba
Za vijeme agresije na našu domovinu u Sarajevu je ranjeno i poginulo na desetine hiljada civila. Općina Centar Sarajevo pokrenula je projekt izgradnje centralnog spomen obilježja stradalim i ranjenim civilima tokom rata. Spomen obilježje čija je izgradnja u toku nalazi se na raskršću ulica Hakije Kulenovića i Dejzina Bikića.

Jedna od žrtava rata tokom Agresije na našu zemlju je i Admira Sejfić, koja je imala samo dvije godine kada je ranjena. Danas živi u Sjedinjenim Američkim Državama, ali nije zaboravila strahote koje je preživjela i svoj rodni grad. U pratnji delegacije Općine Centar danas je posjetila spomen obilježje i istakla da je njegova izgradnja satisfakcija za sve žrtve, jer će decenijama u budućnosti podsjećati mlade generacije na ono što su preživjele Sarajlije u opkoljenom gradu od 1992. do 1995. godine.

"Želim da se zahvalim Općini Centar, posebno načelniku Nedžadu Ajnadžiću i svim ostalima koji su učestvovali u izgradnji ovog spomen obilježja s jednom jedinom porukom, a to je da se ovo nikada i nikome na ponovi", kazala je Sejfić.

Izgradnja spomen obilježja bit će završena u narednim danima.