BiH
0

Općina Centar Sarajevo donirala tri sanitetska vozila KCUS-u

Klix.ba
Općina Centar donirala je tri sanitetska vozila Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, zahvaljujući kojem će se poboljšati kvaliteta usluge pacijentima, te olakšati proces rada medicinskog osoblja. Vrijednost doniranih vozila iznosi 176.800 KM sa uračunatim PDV-om i registracijom.

Tim povodom danas je održana press konferencija u KCUS-u, u okviru koje su generalni direktor KCUS-a, prof.dr.Damir Aganović i načelnik Općine Centar Sarajevo, g.Dževad Bećirević, potpisali Ugovor o donaciji, te izvršili primopredaju vozila.

"Ova izuzetno vrijedna donacija za nas jer je naš vozni park izuzetno star, a naša vozila godišnje u krugu i van KCUS-a pređu oko 330.000 kilometara. Nama je svaka donacija važna, a naročito ova, jer je namijenjena za prijevoz naših pacijenta koji uglavnom zbog prirode bolesti nisu u mogućnosti sami da odu na neki od pregleda. Osim toga naša vozila se upotrebljavaju i za prijevoz lijekova i medicinske opreme, bez kojih KCUS ne bi mogao da normalno funkcioniše“, rekao je prof.dr.Aganović.

Općina Centar je dugogodišnji prijatelj KCUS-a, te je ovo samo jedna od brojnih donacija u periodu od 2010.godine do danas. Od 2010.godine Općina centar donirala je KCUS-u aparate i vozila u ukupnoj nabavnoj vrijednosti od oko 791.000 KM.

"Ovo mi je jedna od najdražih donacija Kliničkom centru, jer zahvaljujući ovim vozilima pacijenti se neće morati na krevetima voziti iz operacione sale do Klinike na kojoj leže. Drago nam je da smo donirali upravo ono što je neophodno, jer ovo nije donacija samo Kliničkom centru već našim građanima i pacijentima. Donacijoama i nabavkom opreme našem Kliničkom centru doprinijet ćemo poboljšanju usluga našim pacijentima, koji neće morati zdravstvene usluge tražiti na klinikama van naše države", istakao je načelnik Bećirević.