BiH
2

Općina Centar Sarajevo donirala 10.000 KM Stomatološkom fakultetu

FENA
Nastavljajući dugogodišnju praksu pružanja pomoći visokoškolskim ustanovama za poboljšanje uvjeta rada i unapređivanje nastavnog procesa, Općina Centar Sarajevo je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila grant u iznosu od 10.000 KM Stomatološkom fakultetu u Sarajevu.

Ova donacija će poslužiti za nabavku reflektora za operacionu salu oralno-hirurških disciplina Fakulteta.

Protokol o realizaciji pomenutog granta potpisao je danas u Općini Centar dekan Stomatološkog fakulteta Sead Redžepagić kojeg je ugostila pomoćnica općinskog načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero, saopćeno je iz Općine Centar.

Prilikom potpisivanja protokola dekan Redžepagić je istakao da podrška Općine Centar mnogo znači ne samo fakultetu kao obrazovnoj ustanovi, nego i svim građanima koji koriste usluge ove visokoškolske institucije.

"Ovo nije prva donacija koju smo dobili od Općine Centar, jer kada god smo se obratili načelniku Bećireviću dobili smo podršku i pomoć koja je za nas od posebnog značaja jer smo 1995. godine počeli iznova. Naša je obaveza da kroz rad Stomatološkog fakulteta prezentiramo Općinu Centar, gdje smo i smješteni. Ovom prilikom želim posebno iskazati zahvalnost načelniku Dževadu Bećireviću na dosadašnjem razumijevanju i podršci za potrebe fakulteta, kao i na ovoj donaciji koja će biti iskorištena za opremanje Klinike oralne hirurgije, što će omogućiti kvalitetnije pružanje zdravstvenih usluga stanovnicima općine Centar i Kantona Sarajevo", kazao je dekan Stomatološkog fakulteta u Sarajevu.