BiH
0

Općina Centar pomaže obnovu kapele na Ciglanama u kojoj je sahranjen Gavrilo Princip

Klix.ba
Predsjednik Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva Prosvjeta Savo Vlaški je zajedno sa Dejanom Garićem, predsjednikom Upravnog odbora Prosvjete i parohom sarajevskim Vanjom Jovanovićem posjetio 2. decembra 2016. godine Općinu Centar gdje su sa načelnikom Općine dr. Nedžadom Ajnadžićem razgovarali o aktuelnim temama u radu društva Prosvjeta.

Prilikom ove posjete gosti su zamolili za pomoć Općine Centar u obnovi oštećenog krova pravoslavne kapele na groblju "Sveti arhanđeli Georgije i Gavrilo" na Ciglanama.

Načelnik Ajnadžić je obećao pomoć Općine Centar za obnovu krova kapele, koja je napravljena 1939. godine.

"Kako pomenutim grobljem upravlja KJKP "Pokop", organizovat ćemo sastanak sa njihovim predstavnicima kako bismo dogovorili detalje ovog projekta. Općina Centar je zainteresovana za finansiranje obnove krova na kapeli i ukoliko se pokaže da je potreban veći iznos možemo ga izdvojiti tokom dvije budžetske godine. U Općini Centar smo pokrenuli projekt zapošljavanja najboljih studenata i stoga, ukoliko imate dva studenta koji su dobitnici "Zlatne značke“ ili sa dobrim prosjekom ocjena, možete ih preporučiti kako bismo im omogućili radni angažman u Općini narednu godinu dana", kazao je načelnik Ajnadžić.