{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Centar: Podrška zapošljavanju stradalnika rata

F
27.6.2007. u 16:38
0
0
Općina Centar: Podrška zapošljavanju stradalnika rata
0
Općina Centar: Podrška zapošljavanju stradalnika rata
Seminar za osposobljavanje stradalnika rata za samostalno privređivanje održava se ovog mjeseca u prostorijama "Centra za podršku biznisu" Općine Centar, a polaznici su s područja Sarajevskog kantona, saopćeno je danas iz ove općine.
Seminar će obuhvatiti oko 200 polaznika iz oba entiteta, održavat će se do septembra, još u Goraždu, Prijedoru, Banjoj Luci, Velikoj Kladuši, Trebinju, Tuzli i Lukavcu.

Radi se o projektu podrške zapošljavanju te kategorije stanovništva iz oba entiteta, koji zajednički finansiraju Evropska komisija i njemačka humanitarna organizacija Arbeiter-Samariter-Bund (ASB) - Ured za BiH sa sjedištem u Sarajevu u iznosu od milion eura.

Cilj seminara je da ugrožene kategorije stanovništva, stradalnike rata -žene žrtve rata i nastradale od mina nauče kako aplicirati za finansijsku podršku kod pokretanja vlastitog biznisa čime bi osigurali egzistenciju svojim porodicama.

Prema riječima predavača Ibrahima Smajića, planirano je da se po okončanju seminara pa do kraja godine primaju zahtjevi za odobrenje finansijskih sredstava za podršku samostalnom privređivanju.

Za 120 najboljih projekata planira se izdvajanje po 3.000 eura. Partneri u implementaciji ovog projekta su udruženja "Žene žrtve rata" i "Eko sport group" iz Sarajeva i Udruženje žena BiH "Srcem do mira" iz Kozarca -općina Prijedor.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: